ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА КЧСИ ВЪВ В РЪЗКА СЪС ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ English
Меню
· За нас
· Органи
· Нормативна база
· Съдебна практика
· Важни документи
· Регистър на ЧСИ
· Новини и събития
· Публикации
· Семинари и обучения
· Административни услуги
· Често задавани въпроси
· Връзки
· Контакти
· Фото галерия
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.
10 ГОДИНИ ЧСИ

10 ГОДИНИ ЧАСТНО СЪДЕБНО ИЗПЪЛНЕНИЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


ЧЕСТВАНЕ НА 10 ГОДИНИ КАМАРА НА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Започна информационната кампания на Камарата на частните съдебни изпълнители
Официален партньор е Националното сдружение на общините

От 21 ноември започна информационната кампания на Камарата на ЧСИ с партньорството на Националното сдружение на общините в Република България. В над 30 града на страната ще се проведат приемни дни, в които ЧСИ и общински експерти ще консултират безплатно гражданите и ще отговарят на въпросите им, свързани с правата, задълженията и законовите възможности за защита на всеки длъжник или кредитор. Приемните дни се провеждат в общинските администрации.

Кампанията е под надслов: „Как да защитим правата си като длъжници и кредитори”, която стартира с пресконференция, в която участваха председателят на камарата Георги Дичев и изпълнителният директор на сдружението на общините Гинка Чавдарова.

„Целта ни е да стигнем до повече хора, да отговорим на максимално много въпроси, да фокусираме общественото внимание, че трябва да се търси информация, да се акцентира върху превенция на задлъжнялостта, което е важно и за самите общини. Потърсихме подкрепата на местната власт, защото целим разяснителна кампания, но директно, очи в очи с хората. Освен това ЧСИ и кметовете по места имат изключително добро взаимодействие. Фактът, че делата в полза на общините при нас растат, говори за доверие и ефективност. А и самите кметове отчитат, че ЧСИ-ата спомагат за по-голямата събираемост на местните данъци и такси“, каза Георги Дичев.

„Сдружението на общините подкрепя всяка кампания, която дава достъп до реална и безплатна информация, особено по тежки казуси, в които най-важното е да имаш знание и да го използваш навреме. Положителното на кампанията е, че тя ще стигне и до малките населени места, а не само до големи общини“, заяви Гинка Чавдарова и коментира, че кампанията би била от полза и на самите администрации, защото и те се оказват в позицията ту на кредитор, ту на длъжник.

Камарата на ЧСИ е подготвила информационна книжка, която дава отговори на най-често задаваните въпроси от длъжници и кредитори, която ще се предоставя безплатно на гражданите в приемните. КЧСИ ще се допита до гражданите и за свои законодателни предложения, чиято цел е по-евтин и прозрачен изпълнителен процес чрез анкета, която ще се попълва анонимно и по желание. Предложенията на камарата са да се забрани със закон запорирането на социални плащания като инвалидни пенсии, майчински и др., да се въведат електронни търгове на имоти за публична продан и да се уреди извънсъдебното събиране на малките по размер дългове, което също ще намали разходите за страните и времетраенето на процедурата.

ПЪЛНИЯТ СПИСЪК С ГРАФИКА НА КАМПАНИЯТА МОЖЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ ОТ ТУК.

ВНИМАНИЕ
Георги Дичев: Повече контрол, за да са спокойни и длъжници, и кредитори


ВНИМАНИЕ - КОЛЕКТОРИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ЧСИ!
Важно
· Регистър на публичните продажби
· Издаване на справки от Регистъра на длъжниците за наличие/липса на задължения
Европейско училище
Европейско училище по принудително изпълнение
Длъжникът и законът
Длъжникът, законът, частният съдебен изпълнител
Европейски портал
Представяне на портала